Ψαρονέφρι αλά κρεμ με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ

2014-10-16
ψαρονεφρι αλα κρεμ αργυρω
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, το ψαρονέφρι αλά κρεμ με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του αλλά και την εμφάνισή του. Μια πολύ ωραία σάλτσα συνοδεύει το κρέας και δένουν τόσο ωραία μεταξύ τους που σίγουρα θα εντυπωσιαστούν όλοι. Σέρβιρέ το σε ένα δείπνο με φίλους ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε!

Υλικά

  • Μισό κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ, μανιτάρια κομμένα
  • Μισό φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να πάφει χρώμα από όλες τις πλευρές

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε στο πιάτο και στο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε θυμάρι και μοσχοκάρυδο

Βήμα 7

Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Προσθέτουμε πάλι το κρέας και τα μανιτάρια

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα

Βήμα 10

Το ψαρονέφρι αλά κρεμ με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ είναι έτοιμο

 

Tips

  • Αν θέλεις να δώσεις περισσότερο χρώμα και γεύση πρόσθεσε και ελάχιστη κρέμα γάλακτος
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή