Ψαρονέφρι γεμιστό με κάστανα και φασκόμηλο

2014-10-22
ψαρονεφρι γεμιστο με καστανα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για να μαγειρέψεις ψαρονέφρι γεμιστό με κάστανα και φασκόμηλο, ένα πραγματικά τέλειο πιάτο για να σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε μια γιορτή, αφού το κάστανο δίνει μια έξτρα πινελιά γεύσης και κάνει το πιάτο πολύ εντυπωσιακό. Εάν είστε λάτρης του κάστανου πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα αρέσει σε όλους ανεξάρτητα αν προτιμούν το συγκεκριμένο υλικό ή όχι!

Υλικά

  • 2 μερίδες ψαρονέφρι
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 40 γρ. έτοιμα κάστανα ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τα κάστανα

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μεταφέρουμε σε μπολ

Βήμα 6

Προσθέτουμε στο μπολ τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι οριζόντια το ψαρονέφρι έτσι ώστε να το γεμίσουμε

Βήμα 8

Γεμίζουμε με το μείγμα και το δένουμε με σκοινί για να μην ανοίξει

Βήμα 9

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές

Βήμα 10

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 11

Το ψαρονέφρι γεμιστό με κάστανα και φασκόμηλο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά της επιλογής σου
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή