Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα

2014-08-13
ψαρονέφρι γεμιστο με λιαστη ντοματα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εντυπωσιακή συνταγή για ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα, ένα τέλειο πιάτο για τα επίσημα τραπέζια σας, πολύ νόστιμο και ζουμερό. Ο συνδυασμός του χοιρινού με τη λιαστή ντομάτα και το τυρί είναι πραγματικά εντυπωσιακός και σίγουρα όλοι θα το προτιμήσουν είτε ως κυρίως πιάτο με κάποιο συνοδευτικό αλλά και σε ένα μπουφέ. Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 750 γρ. ψαρονέφρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1/3 κούπας λιαστές ντομάτες κομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ.σούπας βασιλικός και μαϊντανός ψιλοκομμένοι
  • 1/3 κούπας κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγουμε το ψαρονέφρι και το χτυπάμε λίγο να πλατύνει

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τις ντομάτες με το σκόρδο, τα μυρωδικά και το τυρί

Βήμα 4

Γεμίζουμε το ψαρονέφρι και το τυλίγουμε δένοντάς το με κλωστή μαγειρέματος

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά

Βήμα 6

Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 7

Το ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φέτα
  • Αν δεν έχεις σκοινί, μπορείς να στηρίξεις το κρέας κόβοντας σπαγγέτι σε κομμάτια 5 εκατοστών και περνώντας τα από τη μία πλευρά του κρέατος μέχρι την άλλη, σαν οδοντογλυφίδες!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή