Ψαρονέφρι λεμονάτο με πατάτες

2014-07-24
ψαρονεφρι λεμονατο με πατατες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για ψαρονέφρι λεμονάτο με πατάτες, αγαπημένο φαγητών πολλών που αγαπάνε τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Γίνεται εύκολα, είναι πολύ μυρωδάτο και συνήθως το σερβίρουμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα εντυπωσιαστείς αφού το κρέας βγαίνει πολύ ζουμερό και η σαλτσούλα από πάνω είναι πεντανόστιμη.

Υλικά

  • 1-1,5 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 πατάτες
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • Λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Ρίχνουμε το αλεύρι και τον χυμό λεμόνι

Βήμα 6

Συμπληρώνουμε με νερό που να σκεπάζει το φαγητό

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά

Βήμα 9

Το ψαρονέφρι λεμονάτο με πατάτες είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή