Ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα

2014-07-23
Ψαρονεφρι με αχλαδια και μηλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ εντυπωσιακή συνταγή για ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα, ένα πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για επίσημα τραπέζια. Η σάλτσα έχει πολύ ξεχωριστή γεύση και δίνει μια γλυκάδα στο κρέας ενώ τα φρούτα ταιριάζουν πολύ! Δεν είναι πολύ δύσκολη στην προετοιμασία κι έτσι μπορείς να το ετοιμάσεις και για το καθημερινό τραπέζι. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 750 γρ. ψαρονέφρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 60 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 1,5 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 3 αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
  • 3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές

Βήμα 4

Το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα

Βήμα 5

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για να ξεκολλήσουμε τα λίπη

Βήμα 6

Προσθέτουμε δυο κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι

Βήμα 7

Ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 8

Προσθέτουμε σε ένα ταψί το κρέας, με τα κρεμμύδια και τα φρούτα

Βήμα 9

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου

Βήμα 10

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε σε μερίδες

Βήμα 11

Το ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις στη συνταγή κρασί μερλό
  • Μπορείς να σοτάρεις για λίγα λεπτά και τα φρούτα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή