Ψαρονέφρι με γκοργκοντζόλα

2014-07-21
ψαρονεφρι με γκοργκοντζολα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια φανταστική συνταγή για ψαρονέφρι με γκοργκοντζόλα που δίνει ιδιαίτερη γεύση στο κρέας και το κάνει πολύ ζουμερό. Μπορείτε να το σερβίρεται ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατάτες αλλά και με λαχανικά. Μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε και για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για κάτι πιο επίσημο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 μερίδες ψαρονέφρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα
  • 2 κουτ.σούπας λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και ζεσταίνουμε μια κουταλια ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το θυμάρι

Βήμα 5

Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψάκι και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά

Βήμα 7

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι

Βήμα 8

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί

Βήμα 9

Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει

Βήμα 10

Προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 11

Το ψαρονέφρι με γκοργκοντζόλα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή