Ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα

2014-08-11
ψαρονεφρι με γλυκοξινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξεις ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα, ένα εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό. Είναι ιδανικό για τις μέρες που έχεις καλεσμένους αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά και για το καθημερινό μεσημεριανό. Γίνεται με πολύ λίγα υλικά και η γεύση του είναι μοναδική! Συνοδεύεται από σπαγγέτι και ρύζι αλλά και ψητά λαχανικά.

Υλικά

  • 4 μερίδες ψαρονέφρι
  • 1 & 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 κούπας νερό
  • 1/3 κούπας ξύδι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 & 1/2 κουτ. σούπας σάλτα σόγιας
  • 1 & ¼ κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 1 & 1/2 κουτ.σούπας νερό
  • 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το ψαρονέφρι οριζόντια και το ανοίγουμε

Βήμα 2

Το τρίβουμε με το τριμμένο σκόρδο και καλύπτουμε με μεμβράνη να πάρει το άρωμα

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1/3 κούπας νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για 3 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά

Βήμα 9

Το ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή