Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι

2014-05-12
Ψαρονέφρι με δαμασκηνα και πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια εξαιρετική συνταγή για ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι, ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο για τον εορταστικό μπουφέ!

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι ενάμιση κιλού κομμένου σε 6 μερίδες
  • 12 δαμάσκηνα αποξεραμένα
  • 3 κούπες χυμό πορτοκάλι και 2 πορτοκάλια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • 4 κουτ.σούπας μέλι
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 4

Σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τον χυμό πορτοκάλι και τα κομμάτια πορτοκάλι

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι

Βήμα 7

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 8

Το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πορτοκάλι είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή