Ψαρονέφρι με μέλι και θυμάρι

2014-05-23
Ψαρονεφρι με μελι και θυμαρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια εύκολη συνταγή για ψαρονέφρι με μέλι και θυμάρι, μια πολύ νόστιμη και ελαφριά σάλτσα. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω για τηγάνισμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα μέλι
  • Μισή κούπα μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Όταν πάρει χρώμα το μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 3 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ξύδι, τη μουστάρδα και το μέλι

Βήμα 7

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 8

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο

Βήμα 9

Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα

Βήμα 10

Το ψαρονέφρι με μέλι και θυμάρι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή