Ψαρονέφρι με μέλι και πορτοκάλι

2014-05-26
ψαρονεφρι με μελι και πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ψαρονέφρι με μέλι και πορτοκάλι, ιδανικό πιάτο για να σερβίρεις σε ένα εορταστικό τραπέζι!

Υλικά

  • 500-600 γρ. ψαρονέφρι σε μερίδες
  • 1/3 κούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουτ.σούπας μηλόξυδο
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 & 1/2 κουτ.γλ. μέλι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το ξύδι, τη σόγια, το σκόρδο και το μέλι σε ένα μπολ

Βήμα 2

Κρατάμε 2 κουταλιές μαρμελάδα για το τέλος

Βήμα 3

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψαρονέφρι μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα μαρμελάδας

Βήμα 5

Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά

Βήμα 6

Πριν το βγάλουμε περιχύνουμε και με τις δύο κουταλιές μαρμελάδα

Βήμα 7

Το ψαρονέφρι με μέλι και πορτοκάλι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Αντί για το φούρνο μπορείς να σιγομαγειρέψεις το ψαρονέφρι και σε ένα τηγάνι!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή