Ψαρονέφρι με μανιτάρια αλά κρεμ

2014-05-22
Ψαρονεφρι με μανιταρια αλα κρεμ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια καταπληκτική συνταγή για ψαρονέφρι με μανιτάρια αλά κρεμ, ιδανικό πιάτο για ένα επίσημο τραπέζι!

Υλικά

  • 700 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 28 γρ. Βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας πάπρικα
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κύβο βοδινού
  • 5 κουτ.σούπας κρασί sherry (γλυκό κρασί)
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 170 γρ. Άσπρα (μπάτον) μανιτάρια
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο

Βήμα 2

Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Το αποσύρουμε και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με την πάπρικα

Βήμα 5

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 6

Διαλύουμε τον κύβο σε 300 ml νερό

Βήμα 7

Αποσύρουμε το τηγάνι με το κρεμμύδι από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό

Βήμα 8

Προσθέτουμε το κρασί και τον πελτέ και ξαναβάζουμε στη φωτιά

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνουμε και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το ψαρονέφρι

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά

Βήμα 11

Στο τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό

Βήμα 12

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει

Βήμα 13

Το ψαρονέφρι με μανιτάρια αλά κρεμ είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή