Ψαρονέφρι με μπέικον

2014-05-28
ψαρονεφρι με μπεικον
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια φανταστική συνταγή για ψαρονέφρι με μπέικον, ένα εντυπωσιακό πιάτο για επίσημα τραπέζια! Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1 μικρό ψαρονέφρι κομμένο σε 4 μερίδες
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • Μισή κουτ.γλ. ρίγανη
  • Μισή κουτ.γλ. θυμάρι
  • Μισή κουτ.γλ. δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε από κάθε κομμάτι του κρέατος μια φέτα μπέικον

Βήμα 2

Το δένουμε με οδοντογλυφίδα

Βήμα 3

Ρίχνουμε σε κάθε μερίδα σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το ψαρονέφρι

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά

Βήμα 6

Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια

Βήμα 7

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε νε εξατμιστεί για 2 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά

Βήμα 9

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό

Βήμα 10

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το ψαρονέφρι

Βήμα 11

Το ψαρονέφρι με μπέικον είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή