Ψαρονέφρι με ρύζι

2014-08-01
ψαρονεφρι με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ψαρονέφρι με ρύζι που μπορεί να φαίνεται απλή όμως κρύβει μέσα της πολύ ωραίες γεύσεις! Το κρέας είναι μαλακό και η σάλτσα του θα σας εντυπωσιάσει ενώ είναι ένα φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα τόσο για το οικογενειακό τραπέζι όσο και για πιο επίσημες περιστάσεις αφού είναι πολύ εντυπωσιακό!

Υλικά

  • 700 γρ. ψαρονέφρι σε μερίδες
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι
  • Μισό κουτ.γλ. κάρδαμο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κούπες ρύζι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μια κουταλιά βουτυρο

Βήμα 2

Σοτάρουμε το ψαρονέφρι περίπου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 3

Τα βγάζουμε από το τηγάνι

Βήμα 4

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε

Βήμα 5

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο

Βήμα 6

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη σπάτουλα

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον χυμό, το κρασί, το κάρδαμο και αλάτι

Βήμα 8

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 9

Σβήνουμε το μάτι και βάζουμε το κρέας πάλι στο τηγάνι

Βήμα 10

Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού

Βήμα 11

Αφήνουμε για 10 λεπτά στο μάτι

Βήμα 12

Εντωμεταξύ βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 13

Σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια και το ρύζι

Βήμα 14

Το ψαρονέφρι με ρύζι είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή