Ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

2014-07-31
Ψαρονεφρι με σαλτσα μελιου και μουσταρδα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ καλή συνταγή για ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και μουστάρδας, ένα πιάτο που αρέσει σε όλους και σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα τραπέζι. Είναι πολύ εύκολο κι έτσι μπορείς να το φτιάχνεις συχνά για την οικογένειά σου ενώ δεν περιλαμβάνει πολλά υλικά. Γίνεται πάντα πεντανόστιμο και καλό είναι να το συνοδεύσεις με ρύζι ή πατατούλες για να βουτάς στη σάλτσα. Βέβαια η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει πολύ και με ψητά λαχανικά!

Υλικά

  • 2 μερίδες ψαρονέφρι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουτ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ.σούπας χυμός μήλου
  • Μιάμιση κουτ.σούπας μηλόξυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ.σούπας μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα , το μέλι , το μηλόξυδο, τον χυμό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το σκόρδο

Βήμα 2

Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές

Βήμα 6

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για ένα τέταρτο

Βήμα 7

Βγάζουμε το μείγμα της σάλτσα από το ψυγείο και το σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει

Βήμα 8

Σερβίρουμε σε πιάτα με τη σαλτσούλα

Βήμα 9

Το ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και μουστάρδας είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς αν θέλεις να μαγειρέψεις το ψαρονέφρι στο τηγάνι ή να το μεταφέρεις από το ταψί και να μεταφέρεις τη σάλτσα ώστε να δέσουν μαζί!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή