Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι

2014-07-30
ψαρονεφρι με σαλτσα πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια τέλεια συνταγή για ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι ένας συνδυασμός γεύσεων που αρέσει σε πολλούς και ενδείκνυται για πιο επίσημα δείπνα. Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα με εγγυημένο αποτέλεσμα αφού δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή. Ταιριάζει πολύ με σπαράγγια ενώ η σάλτσα του είναι γλυκιά και ταιριάζει με οτιδήποτε αλμυρό. Είναι ιδανικό για το χειμώνα ή το φθινόπωρο!

Υλικά

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 7 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 4 ξυλαράκια κανέλας
  • χυμός από 6 πορτοκάλια
  • Κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κύμινο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χαράζουμε ελαφρά το ψαρονέφρι και πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι, κανέλα και κύμινο

Βήμα 2

Εκεί που χαράξαμε το κρέας το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή με σκοινί

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 4

Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τον χυμό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας και τη ζάχαρη

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 7

Το ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι είναι έτοιμο!

 

Tips

 

  • Η κανέλα δίνει ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα για αυτό μην την παραλείψεις!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή