Ψαρονέφρι με φέτα

2014-07-29
ψαρονεφρι με φετα
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή για ψαρονέφρι με φέτα, ένα τέλειο πιάτο για όλη την οικογένεια που μπορείς να συνοδεύσεις με πατάτες ή λαχανικά. Το γεμιστό ψαρονέφρι είναι ένα φαγητό που αρέσει σε όλους αφού γίνεται ζουμερό και πολύ νόστιμο ενώ έχεις πολλές επιλογές ως προς τη γέμιση. Το τυρί είναι απαραίτητο γιατί λιώνει και δίνει γεύση σε όλο το κρέας. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγουμε το ψαρονέφρι στη μέση χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω και το ανοίγουμε στη μέση

Βήμα 2

Μπορούμε να το χτυπήσουμε λίγο για να πλατύνει εάν δεν το έχουμε πάρει έτοιμο από το χασάπη

Βήμα 3

Γεμίζουμε το κρέας με φέτα, πιπέρι, πιπεριά, μαϊντανό, ρίγανη και σκόρδο

Βήμα 4

Το τυλίγουμε και το δένουμε με σκοινί κουζίνας

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς

Βήμα 6

Σε ένα σκεύος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φούρνο (για να μην μεταφέρεις το κρέας)

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και 3 κουταλιές λάδι

Βήμα 8

Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε βούτυρο από πάνω

Βήμα 10

Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 11

Το βάζουμε σε πιατέλα και βάζουμε στο μάτι το ίδιο σκεύος με το ζουμί

Βήμα 12

Προσθέτουμε μισό ποτήρι κρασί και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 13

Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και και προσθέτουμε την κρέμα

Βήμα 14

Αφήνουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας

Βήμα 15

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα έχοντας κόψει πρώτα τα σκοινάκια

Βήμα 16

Το ψαρονέφρι με φέτα είναι έτοιμο!

 

Tips

 

  • Ζήτα από το χασάπη σου να σου κόψει και να ετοιμάσει το κρέας για γεμιστό!
  • Μπορείς να κόψεις σε μερίδες και να γεμίσεις καθεμιά με τη γέμιση ή να το κάνεις ολόκληρο ρολό
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή