Ψαρονέφρι με χαλούμι

2014-07-27
ψαρονεφρι με χαλουμι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια φανταστική συνταγή για ψαρονέφρι με χαλούμι που γίνεται πολύ εύκολα! Ένα ζουμερό πιάτο που παίρνει όλη τη γεύση από το αγαπημένο τυρί και μπορεί να σερβιριστεί σαν μεζές ή ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο μαζί με πατάτες, ρύζι ή λαχανικά. Με αυτή τη συνταγή το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι σε μερίδες
  • 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε μπουκίτσες
  • Λιαστή ντομάτα σε βαζάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Δενδρολίβανο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 κούπας κρασί
  • 4 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζουμε τη λιαστή ντομάτα από το βαζάκι και κρατάμε περίπου 200 γραμμάρια

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για περίπου 50-60 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε το χαλούμι και το λεμόνι και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Το ψαρονέφρι με χαλούμι είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή