Ψαρονέφρι στη γάστρα

2014-07-25
Ψαρονεφρι στη γαστρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ψαρονέφρι στη γάστρα, ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μαγειρέψεις το ψαρονέφρι και να γίνει ζουμερό και πεντανόστιμο. Μπορείς να συνοδεύσεις με πατάτες, πουρέ αλλά και με ρύζι. Είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι μια πολύ καλή πρόταση για να σερβίρεις σε ένα εορταστικό τραπέζι!

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι σε μερίδες
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
  • 3 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε μπουκιές

Βήμα 2

Ρίχνουμε το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 4

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές

Βήμα 5

Ρίχνουμε δενδρολίβανο και το σκόρδο

Βήμα 6

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί

Βήμα 7

Προσθέτουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και λίγο νερό

Βήμα 9

Μεταφέρουμε σε γάστρα και σιγοψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας

Βήμα 10

Το ψαρονέφρι στη γάστρα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μουστάρδα με μέλι ή αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στη σάλτσα και λίγο μέλι1
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή