Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο αυγολέμονο

2014-05-06
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ γευστική και θρεπτική, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις την ψαρόσουπα με μπακαλιάρο αυγολέμονο σου παρουσιάζω παρακάτω για να την φτιάξεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και παρατηρήσεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος χοντρός
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μερικά τρυφερά φύλλα σέλινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 - 6 πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλέγουμε χοντρά κομμάτια μπακαλιάρο.

Βήμα 2

Τον αφήνουμε σε νερό 10 - 12 ώρες να ξαρμυρίσει καλά.

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα 3 κιλά νερό, ένα φλιτζάνι λάδι, πιπέρι, το σέλινο, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τα αφήνουμε να βράσουν 3 - 4 λεπτά, ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Βήμα 4

Όταν οι πατάτες τσιμπιούνται, λιώνουμε το κόρν φλάουρ με λίγο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να χυλώσει το ζουμί.

Βήμα 5

Αμέσως μετά, βάζουμε το μπακαλιάρο και τον βράζουμε 5 - 6 λεπτά.

Βήμα 6

Δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο.

Βήμα 7

Όταν όλα είναι έτοιμα αυγοκόβουμε τη σούπα με δύο αυγά και 3 λεμόνια.

Βήμα 8

Η ψαρόσουπα με μπακαλιάρο αυγολέμονο είναι έτοιμη και σερβίρεται σε βαθιά πιάτα και τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή