Ψαρόσουπα με συναγρίδα

2014-06-06
Ψαρόσουπα με συναγρίδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις την ψαρόσουπα με συναγρίδα και να την σερβίρεις είτε σαν κυρίως πιάτο είτε σαν ορεκτικό στο βασικό γεύμα της ημέρας σου. Είναι ελαφριά και πάρα πολύ νόστιμη.

Υλικά

  • 1 ψάρι για βραστό (συναγρίδα ή λαυράκι κλπ.)
  • 2 καρότα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε όλα τα χορταρικά και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό, λίγο αλάτι και λάδι.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι.

Βήμα 3

Όταν βράσουν τα χορταρικά, ρίχνουμε το ψάρι και τ΄αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά.

Βήμα 4

Τ' αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί του και το σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίροντάς το με μέρος από τα χορταρικά.

Βήμα 5

Περνάμε τα υπόλοιπα από το σουρωτήρι των χορταρικών στην κατσαρόλα, προσθέτουμε στο ζουμί και το ρύζι και αφήνουμε για 15 λεπτά στη φωτιά να βράσει το ρύζι.

Βήμα 6

Αυγοκόβουμε τη σούπα: Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τους κρόκους, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, λίγο ζουμί από τη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά με την κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 7

Η ψαρόσουπα με συναγρίδα είναι έτοιμη και τη σερβίρουμε ζεστή - ζεστή.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή