Ψαρόσουπα με τραχανά

2014-05-05
Ψαρόσουπα με τραχανά
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη, υγιεινή, θρεπτική και παραδοσιακή Ελληνική συνταγή για να μαγειρέψεις ψαρόσουπα με τραχανά σου περιγράφω παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου παραλλαγές, εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 1 σφυρίδα 2 κιλά (ή 2 σφυρίδες 1 κιλό η καθεμία)
  • 2 καρότα
  • 4 κρεμμύδια ολόκληρα μικρού μεγέθους
  • 5 - 6 πατάτες μικρές
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ τραχανάς ξινός
  • 1 έως 1 1/2 κουτάλι λάδι
  • μισό ποτήρι κρασιού λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τη σφυρίδα, την αλατίζουμε και τη λεμονίζουμε για να σφίξει το κρέας της.

Βήμα 2

Σε ανάλογο νερό που βράζει ρίχνουμε το λάδι.

Βήμα 3

Για να μη φουσκώσει μόλις βράσει ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο και τη σφυρίδα.

Βήμα 4

Βράζουν 20΄ λεπτά περίπου, τα βγάζουμε προσεκτικά από το ζουμί τους και ρίχνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια να βράσουν καλά.

Βήμα 5

Κατόπιν τα βγάζουμε και αυτά και σουρώνουμε το ζουμί για να μην έχει κανένα κοκαλάκι, προσθέτουμε το ανάλογο νερό και τη βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση.

Βήμα 6

Τότε ρίχνουμε τον τραχανά και μισό ποτήρι του κρασιού λεμόνι και την αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 7

Το ψάρι το τοποθετούμε σε απλάδα, γαρνίρουμε με τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σέλινο και μερικές φέτες λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 8

Η ψαρόσουπα με τραχανά είναι έτοιμη και σερβίρουμε πρώτα τη σούπα και κατόπιν το ψάρι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή