Ψωμάκια για χάμπουργκερ (hamburger) εύκολα με ζύμη (της Αργυρώς)

2015-02-20
pswmakia-gia-burger
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 2:45 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε ψωμάκια για χάμπουργκερ (hamburger) εύκολα με ζύμη (της Αργυρώς) και να ανεβάσετε σε άλλο επίπεδο τα χειροποίητα burgers σας. Ενθουσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτά τα ελαφριά ψωμάκια με την υπόγλυκη γεύση και το χρυσοκίτρινο χρώμα που τους δίνουν το αυγό και το βούτυρο. Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 170 – 230 μλ. ζεστό νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο για επικάλυψη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 2

Αναμιγνύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός απο το λιωμένο βούτυρο με το χέρι ή με αρτοπαρασκευαστή μέχρι να γίνει μια μαλακιά και λεία ζύμη

Βήμα 3

Καλύπτουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 2 ώρες και να διπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 4

Ανακατεύουμε την ζύμη ξανά με τα χέρια και την χωρίζουμε σε 8 μέρη

Βήμα 5

Σχηματίζουμε στρογγυλές πεπλατυσμένες μπάλες με διάμετρο 7 εκατοστά και τις μεταφέρουμε σε ενα ελαφρά λαδωμένο ταψί

Βήμα 6

Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για μια ωρα περίπου μέχρι να φαίνονται αφράτα

Βήμα 7

Με ενα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια με το μισό βούτυρο

Βήμα 8

Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν

Βήμα 9

Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο

Βήμα 10

Αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα

Βήμα 11

Τα ψωμάκια για hamburger είναι έτοιμα

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή