Ψωμάκια χοτ ντογκ ατομικά

2014-11-21
pswmakia-hot-dog
  • Yield : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις ψωμάκια χοτ ντογκ ατομικά για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. Τα χοτ ντόγκς μπορεί να είναι συνδυασμένα με καντίνες αμφιβόλου ποιότητας αλλα δεν παύουν να είναι ενα πολύ νόστιμο πρόχειρο φαγητό που αρέσει σε όλους. Φτιάξτε το λοιπόν στο σπίτι για παρτυ, για βραδιές ποδοσφαίρου και ταινιών, εξοικονομώντας χρήματα και ποιότητα.

Υλικά

  • 450 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 200 μλ χλιαρό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την ζάχαρη και την μαγιά στο νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να δράσει η μαγιά

Βήμα 2

Χτυπάμε το ένα αυγό και τον ενα κρόκο σε ενα μπολ

Βήμα 3

Χτυπάμε το ασπράδι με 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ενα άλλο μπολ

Βήμα 4

Κοσκινίζουμε με ενα σουρωτήρι το αλεύρι σε μια γαβάθα και προσθέτουμε το αλάτι.

Βήμα 5

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό με την μαγιά, το βούτυρο και το μιγμα με το αυγό και τον κρόκο

Βήμα 6

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κολλώδη ζύμη

Βήμα 7

Βάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για 10 λεπτά προσθέτοντας αλεύρι αν η ζύμη αρχίζει να κολλάει

Βήμα 8

Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα και την βάζουμε σε ενα μπολ, σκεπάζοντας με μια στεγνή πετσέτα και την βάζουμε σε ενα ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος

Βήμα 9

Βάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε για λίγο και την κόβουμε σε 8 ίδια κομμάτια

Βήμα 10

Με αλευρωμένα χέρια κάνε τα κομμάτια μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ορθογώνιο περίπου 12 επι 7 εκατοστά και ένωσέ το στην μεγάλη του πλευρά. Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη λαδόκολλα

Βήμα 11

Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα με απόσταση 1 εκατοστού το ένα απο το άλλο

Βήμα 12

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα και να ακουμπάνε μεταξύ τους

Βήμα 13

Αλείφουμε με το μίγμα του ασπραδιού με ένα πινέλο

Βήμα 14

Ψήνουμε σε κανονικό φούρνο στου 190 βαθμούς για 12-15 λεπτά και μετά τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν

Βήμα 15

Τα ψωμάκια για χοτ ντογκ ατομικά είναι έτοιμα

 

Tips

Τα χέρια και οι επιφάνειες που ακουμπάει η ζύμη πρέπει να είναι πάντα αλευρωμένα

Δώσε αρκετό χρόνο στο να φουσκώσουν την δεύτερη φορά για να γίνουν πολύ ελαφριά

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή