Ψωμί από ρύζι με ηλιόσπορους, βούτυρο και μέλι

2014-11-16
ψωμι απο ρυζι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 3:45 h

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις ψωμί από ρύζι με ηλιόσπορους, βούτυρο και μέλι, ένα νόστιμο και πολύ χορταστικό ψωμί για να σερβίρεις στο πρωινό, στο γεύμα ή στο απογευματινό. Αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους και γίνεται πολύ εύκολα. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1/4 κούπας άγριο ρύζι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/3 κούπας ζεστό νερό
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Μισή κούπα μέλι
  • 2 κουτ.γλ. αλάτι
  • Μισή κούπα βρώμη
  • Μισή κούπα αλεύρι σικάλεως
  • 1,5 κούπας αλεύρι ολικής
  • Μισή κούπα πίτουρο
  • 3,5 κούπες αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουτ.γλ. νερό
  • ¼ κούπας αποφλοιωμένοι ηλιόσποροι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ρύζι και καλύπτουμε με καπάκι

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 5

Διαλύουμε τη μαγιά σε 1/3 κούπας ζεστό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 6

Ρίχνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με το γάλα, το βούτυρο, το μέλι, το αλάτι, τη βρώμη, το ρύζι

Βήμα 7

Αναμειγνύουμε το αλεύρι ολικής, με το αλεύρι σικάλεως, το πίτουρο και 3,5 κούπες αλεύρι

Βήμα 8

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά

Βήμα 9

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το λευκό αλεύρι αν χρειαστεί

Βήμα 10

Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε για δυο ώρες να φουσκώσει

Βήμα 11

Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε δυο καρβελάκια

Βήμα 12

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και αφήνομε να φουσκώσει για άλλη μια ώρα

Βήμα 13

Ψήνουμε για 45 λεπτά και 15 λεπτά πριν το τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό που έχουμε αναμείξει με μια κουταλιά νερό και τριμμένο ηλιόσπορο

Βήμα 14

Το ψωμί από ρύζι με ηλιόσπορους, βούτυρο και μέλι είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο είδος ρυζιού
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή