Ψωμί γεμιστό με ελιές και τυρί φέτα στο φούρνο

2015-06-20
ψωμί με ελιές και τυρί φέτα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Φτιάξε υπέροχο ψωμί γεμιστό με ελιές και τυρί φέτα στο φούρνο, ακολουθώντας την συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω στη σελίδα. Πρόκειται για μία από τις νοστιμότερες και πιο ιδιαίτερες προτάσεις για ψωμί με ιδιαίτερα αρώματα από Ελλάδα που θα συνοδεύσει εκπληκτικά κάθε πιάτο σου. Το φτιάχνω συχνά στο σπίτι μου και η οικογένειά μου ξετρελαίνεται. Τρώγεται και σκέτο. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις και γιατί όχι να παρειματιστείς με τα υλικά της γέμισης προσθέτοντας ρίγανη, ντομάτα ή όποιο άλλο υλικό εσύ επιθυμείς. Περιμένω τις εντυπώσεις σου, σχετικά με το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 5 γραμ. μαγιά
  • 170 ml νερό
  • 150 γραμ. φέτα
  • 60 γραμ. ελιές της αρεσκείας σας
  • 10 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία μαλακή ζύμη που ξεκολάει από τα χέρια.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 4

Αφού φουσκώσει τη ζυμώνουμε εκ νέου προσθέτοντας αυτή τη φορά και τις ελιές με τη φέτα.

Βήμα 5

Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή