Ψωμί για μπέργκερ χάμπουργκερ (burger hamburger)

2014-12-10
ψωμί για burger
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 4:15 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ψωμί για μπέργκερ χάμπουργκερ (burger hamburger), ένα τέλειο ψωμάκι για να συνοδεύσεις το μπιφτέκι ή τη σαλάτα και να φτιάξεις πεντανόστιμα σπιτικά σάντουιτς! Γίνεται πολύ εύκολα και δεν χρειάζεται πολύ αναμονή συγκριτικά για να φτιαχτεί. Μπορείτε να το σερβίρεται σε ένα μπουφέ ή εορταστικό τραπέζι ή ακόμα και στο οικογενειακό τραπέζι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κουτ.σούπας ζεστό γάλα
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 2 κουτ.γλ. ξερή μαγιά
  • 2,5 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1,5 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 κούπες αλεύρι χωριάτικο
  • 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2,5 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ.σούπας νερό
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ένα αυγό

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αλεύρια

Βήμα 3

Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε για 6 λεπτά

Βήμα 4

Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη

Βήμα 5

Αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες

Βήμα 6

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια

Βήμα 7

Πλάθουμε σε μπάλες και τοποθετούμε την καθεμιά σε απόσταση από την άλλη

Βήμα 8

Σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε για άλλες 1-2 ώρες να διπλασιαστεί

Βήμα 9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 205 βαθμούς

Βήμα 10

Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τη ζύμη

Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 12

Το ψωμί για μπέργκερ χάμπουργκερ (burger hamburger) είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή