Ψωμί εύκολο με ρεβίθια και ρεβυθάλευρο στον αρτοπαρασκευαστή

2015-01-25
ψωμί με ρεβύθια
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε ψωμί εύκολο με ρεβίθια και ρεβυθάλευρο στον αρτοπαρασκευαστή πολύ θρεπτικό, διαιτητικό και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Γίνεται πολύ εύκολα και με απλά υλικά που μπορείτε εύκολα να βρείτε στην αγορά. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 250 ml νερό
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 175 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • Μισό κιλό λευκό αλεύρι για ψωμί
  • 1,5 κουτ.σούπας γάλα σε σκόνη
  • 1,5 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1,5 κουτ.γλ. μαγιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή το νερό, το ελαιόλαδο και τα ρεβίθια

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε στη βασική σκάλα

Βήμα 4

Αν δεν έχουμε το ειδικό μηχάνημα ακολουθούμε τα ίδια βήματα ζυμώνοντας με τα χέρια

Βήμα 5

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 περίπου λεπτά

Βήμα 6

Το ψωμί εύκολο με ρεβίθια και ρεβυθάλευρο στον αρτοπαρασκευαστή είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή