Ψωμί μαργαρίτα εύκολο, αφράτο και σπιτικό με βούτυρο, γάλα και αυγό (της Αργυρώς)

2015-01-21
ψωμί μαργαρίτα με βούτυρο και γάλα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:50 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε ψωμί μαργαρίτα εύκολο, αφράτο και σπιτικό με βούτυρο, γάλα και αυγό (της Αργυρώς), ένα ζεστό και λαχταριστό ψωμί για το οικογενειακό τραπέζι ή μια πιο επίσημη περίσταση. Η προετοιμασία του είναι εύκολη και με απλά υλικά. Σερβίρεται με το φαγητό ή φτιάξτε τοστ και σάντουιτς. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο!

Υλικά

  • 300 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 5 γρ. ξερή μαγιά
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 αυγό
  • 175 γρ. γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και τη μαγιά

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα

Βήμα 4

Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 6

Αλευρώνουμε ένα μπολ και αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί για 1-1,5 ώρα

Βήμα 7

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 8

Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλίτσες

Βήμα 9

Τοποθετούμε σε ταψί κυκλικά και σχηματίζουμε μαργαρίτα, χωρίς να τα κολλήσουμε εντελώς για να μείνει χώρος να φουσκώσουν

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ψήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 11

Το ψωμί μαργαρίτα εύκολο, αφράτο και σπιτικό με βούτυρο, γάλα και αυγό (της Αργυρώς) είναι έτοιμο.

 

Tips

  • Μπορείτε να πλάσετε τη ζύμη και σε μικρά καρβελάκια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή