Ψωμί με αλεύρι ρυζιού, αλεύρι πατάτας και αυγά στο φούρνο

2015-01-26
ψωμί με ρυζαλευρο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε ψωμί με αλεύρι ρυζιού, αλεύρι πατάτας και αυγά στο φούρνο, μια απλή συνταγή με πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Γίνεται με υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε ένα σουπερμάρκετ και η προετοιμασία του δεν θα σας παιδέψει πολύ. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 κούπες ρυζάλευρο
  • 2/3 κούπας αλεύρι πατάτας
  • 1/3 κούπας αλεύρι ταπιόκας
  • 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλ. μαγιά
  • 1 & 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1,5 κουτ.γλ. λιναρόσπορος
  • 1 κούπα ζεστό γάλα
  • 1/4 κούπας βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 μεγάλα αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρυζάλευρο, το αλεύρι πατάτας και ταπιόκας, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλεύρι και τον λιναρόσπορο

Βήμα 2

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα

Βήμα 6

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τη ζύμη που έχουμε πλάσει σε καρβελάκι

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 9

Το ψωμί με αλεύρι ρυζιού, αλεύρι πατάτας και αυγά στο φούρνο είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή