Ψωμί με λάδι, ρίγανη και ελιές στο φούρνο

2015-06-22
Ψωμί με λάδι, ρίγανη και ελιές
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Ακολούθησε την πρόταση που σου παρουσιάζω παρακάτω και φτιάξε υπέροχο ψωμί με λάδι, ρίγανη και ελιές στο φούρνο, μία άκρως ελληνική πρόταση γεμάτη αρώματα που είναι από τις πιο γευστικές συνταγές για ψωμί που έχω δοκιμάσει. Με το ψωμάκι αυτό μπορείς να συνοδεύσεις κάθε πιάτο σου ενώ θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με τα υλικά σου προσθέτοντας πιθανόν φέτα, ντομάτα και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Το χοντρό αλάτι που χρηιμοποιώ ως επικάλυψη απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα. Αφού το φτιάξεις περιμένω τις εντυπώσεις σου καθώς και τα υλικά τα οποία τελικά χρησιμοποιήσες, στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 30 γραμ. μαγιά
  • 10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • αλάτι χοντρό για επικάλυψη
  • ρίγανη
  • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 50 γραμ. ελιές της αρεσκείας σας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Βήμα 2

Αφήνουμε το χυλό σκεπασμένο μισή ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο κάνοντας μία τρύπα στη μέση όπου και προσθέτουμε το χυλό της μαγιάς.

Βήμα 4

Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο χλιαρό νερό.

Βήμα 5

Σταματάμε το ζύμωμα όταν έχουμε πια προσθέσει και τις ελιές μας και έχει δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τη ζύμη μας, αφού της έχουμε δώσει το σχήμα που θέλουμε, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και χοντρό αλάτι.

Βήμα 7

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιάσει η ζύμη τον όγκο της για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 8

Αμέσως μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή