Ψωμί με παπαρουνόσπορο και κόκκινο πιπέρι

2015-04-15
Ψωμί με παπαρουνόσπορο και κόκκινο πιπέρι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παρουσιάζω μία εύκολη πρόταση για να φτιάξεις μόνος σου ψωμί με παπαρουνόσπορο και κόκκινο πιπέρι, συνοδεύοντας ευχάριστα κάθε γεύμα σου.Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της συνταγής που την κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες προτάσεις για ψωμί που σου έχουμε παρουσιάσει είναι τόσο ο παπαρουνόσπορος, το άρωμα του οποίου είναι ελαφρά γλυκό, με νότες ξηρών καρπών, που θυμίζουν κυρίως σουσάμι και έχει γλυκόπικρη επίγευση, όσο και το κόκκινο πιπέρι με την ήπια αίσθηση του καυτερού. Όταν ψήνεται ο παπαρουνόσπορος η γεύση του γίνεται πιο έντονη και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Περιμένω σχόλια και πιθανές παραλλαγές στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/5 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο
  • 50 γραμ. μαγιά φρέσκια
  • 250 γραμ. νερό χλιαρό
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και ελαιόλαδο τη μαγιά ανακατεύοντας τα υλικά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ μας όπου έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως το αλεύρι μα το αλάτι και τα έχουμε ανακατέψει σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τώρα εκ νέου.

Βήμα 3

Όταν το μείγμα μας έχει γίνει μία μαλακιά ζύμη που που ξεκολλάει από τα τοιχώματα η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Βήμα 4

Δίνουμε στη ζύμη μας το σχήμα που θέλουμε και στη συνέχεια την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία περίπου ώρα σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 5

Τέλος αφού διπλασιάσει τον όγκο της την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, έως ότου πάρει χρώμα, στους 180 βαθμούς.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή