Ψωμί του Ιεζεκιήλ από κέχρι και αλεύρι σόγιας στο ταψί

2015-01-15
ψωμί ιεζεκιήλ
  • Σερβίρεις : 48
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις ψωμί του Ιεζεκιήλ από κέχρι και αλεύρι σόγιας στο ταψί ή όπως είναι γνωστό ψωμί νηστείας ή της Βίβλου που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Η συγκεκριμένη συνταγή μαγειρεύεται με φακές και πολλά είδη αλευριού. Δεν θα σας παιδέψει καθόλου αρκεί να συγκεντρώσετε όλα τα υλικά της συνταγής και να έχετε υπομονή. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 200 γρ. φακές
  • 15γρ. δραστική ξηρή μαγιά
  • 1,2 λίτρα ζεστό νερό
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 950 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 600 γρ. αλεύρι από κριθάρι
  • 450 γρ. αλεύρι σόγιας
  • 50 γρ. αλεύρι κεχριού
  • 4 κουτ.σούπας αλεύρι σίκαλης

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 2

Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 3

Σε ένα μπολ διαλύουμε 60 ml ζεστό νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 4

Πολτοποιούμε τις φακές και τις αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, μέλι, αλάτι και ζεστό νερό

Βήμα 5

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρια μεταξύ τους

Βήμα 6

Ρίχνουμε στο μείγμα με τις φακές τη μαγιά

Βήμα 7

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Πλάθουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 9

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη

Βήμα 10

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα

Βήμα 11

Πλάθουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια

Βήμα 12

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε για 40 λεπτά

Βήμα 13

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για μια ώρα

Βήμα 14

Το ψωμί του Ιεζεκιήλ από κέχρι και αλεύρι σόγιας στο ταψί είναι έτοιμο

 

Tips

  • Ζυμώστε τη ζύμη απαλά και με υπομονή για να βγει το ψωμί αφράτο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή