Ψωμί φούρνου σπιτικό με σιμιγδάλι, ξηρή μαγιά και ελαιόλαδο

2015-01-27
ψωμι με σιμιγδαλι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 3:55 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε ψωμί φούρνου σπιτικό με σιμιγδάλι, ξηρή μαγιά και ελαιόλαδο, ένα πεντανόστιμο ψωμί για να συνοδεύσετε το απογευματινό σνακ, να φτιάξετε σάντουιτς ή να το καταναλώσετε στο πρωινό. Αρέσει σε όλους και είναι πραγματικά πολύ γευστικό. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 300 γρ. νερό
  • 5 γρ. μαγιά
  • 250 γρ. σιμιγδάλι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κουτ.γλ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό με τη μαγιά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και αλάτι

Βήμα 2

Πλάθουμε για 10 λεπτά με τα χέρια σε ένα πάγκο όπου έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε

Βήμα 4

Αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 1,5 με 2 ώρες

Βήμα 5

Λαδώνουμε ένα ταψί και το αλευρώνουμε

Βήμα 6

Πλάθουμε τη ζύμη σε καρβελάκι και τοποθετούμε στο ταψί

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου

Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 9

Το ψωμί φούρνου σπιτικό με σιμιγδάλι, ξηρή μαγιά και ελαιόλαδο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω αλεύρι για να έχετε ένα συμπαγές ζυμάρι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή