Αγριογούρουνο με μπύρα και ακτινίδια

2015-10-23
agriogourouno-me-mpura
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:20 h
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Σήμερα, αγαπημένες φίλες, θα προσπαθήσω να συνδυάσω ένα παραδοσιακό κρέας, αυτό του αγριογούρουνου, με μια καινούρια τεχνοτροπία μαγειρέματος, αυτή της χρησιμοποίησης μπύρας. Ανάλογα με την ηλικία του ζώου και τόσο πόσο παχύ είναι καθορίζεται και το πόσο σκληρό ή μαλακό θα είναι στην κατανάλωσή του. Γι αυτό λοιπόν πρέπει οπωσδήποτε να το μαρινάρουμε αρκετές ώρες 12-48 να υπολογίσετε περίπου για να μαλακώσει και να αρωμαριστεί. Από την άλλη, τα οφέλη της μπύρας είναι γνωστά, αφού με την περιεκτικότητα σε λυκίσκο και κριθάρι προλαμβάνει τις καρδιαγγεικές και καρκινικές παθήσεις. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό, ότι θα έχετε μπροστά σας ένα λαχταριστό, πρωτότυπο, παραδοσιακό και πάνω απ’ όλα υγιεινό πιάτο, έτοιμο να σας σαγηνέψει. Δοκιμάστε την τώρα!

Υλικά

  • 1 κιλό Μερίδες αγριογούρουνο
  • 2 Κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 2 Σκόρδα φετάκια
  • 3-4 Ακτινίδια
  • 1 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι Χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι νερό ζεστό
  • 500 ml Μπύρα ξανθή
  • Πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε, κόβουμε και βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας. Ρίχνουμε το πιπέρι, το μισό λάδι της συνταγής, το σκόρδο, τη μπύρα ρίχνουμε από πάνω τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μόλις μαριναριστεί το κρέας, το σκουπίζουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει το υπόλοιπο λάδι της συνταγής και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Μόλις ροδίσει το κρέας ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα εκτός από τα ακτινίδια τα οποία τα πετάμε, το αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει χαμηλώνουμε τη φωτιά κια το αφήνουμε να βράσει με μισοσκέπαστη την κατσαρόλα για 3 ώρες περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του.

Βήμα 4

Τέλος μόλις πιει τα υγρά του ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και μόλις μαλακώσει το κρέας το σβήνουμε με χυμό λεμονιού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή