Αλμυρό σουφλέ αλλαντικών και τυριών με φύλλο κρούστας

2015-11-12
Αλμυρό σουφλέ αλλαντικών και τυριών με φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλημέρα σας φίλες μου. Σήμερα θα δούμε ένα πρωτότυπο σουφλέ, αρκετά εύκολο, υπέροχο γευστικά, που σας δίνει την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε αναφορικά με τα αλλαντικά και τα τυριά. Όταν το προσπάθησα εγώ, επέλεξα ως αλλαντικό το μπέικον, και από τυριά ρεγγάτο  και τη φέτα. Για το φύλλο κρούστας επέλεξα φύλλο Κανάκη. Η εύκολη παρασκευή του, το κάνει ένα διασκεδαστικό φαγητό, λαχταριστό, αλλά και αγαπημένο, καθώς η πλειοψηφία στο σπίτι έχω την πεποίθηση ότι θα το λατρέψει. Θα τα καταφέρετε ξανά, το ξέρω. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • μισό πακέτο φύλλο κρούστας
  • μισό λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 10 φέτες μπεικον ψιλοκομένο
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 250 γρ ρεγγάτο τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • λίγο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το ρεγκάτο, τη φέτα, το μπέικον, πιπέρι και συνεχίζουμε το πολύ καλο ανακατέμα.

Βήμα 2

Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το κόβουμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια, το ρίχνουμε και αυτό στο μίγμα της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Τέλος βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πιρέξ περιχύνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή