Αμερικάνικη κερασόπιτα σαν τάρτα

2015-08-02
Αμερικάνικη κερασόπιτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μέσα από τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω έχω σκοπό να σε μάθω να φτιάχνεις σωστά και εύκολα την αυθαιντική αμερικάνικη κερασόπιτα. Πρόκειται για ένα γλυκό που μοιάζει στην παρασκευή του με τάρτα μόνο που είναι ξεσκέπαστο από πάνω και η γέμιση του είναι ίσως η πιο ζουμερή και χυμώδης γέμιση που έχεις δοκιμάσει ποτέ καθώς αποτελείται από ολόκληρα ολόφρεσκα κεράσια που αφήνουν τους χυμούς και τη φρεσκάδα τους στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με ολόκληρα κομματάκια βούτυρου τα οποία λιώνουν στο φούρνο χαρίζοντας λάμψη και απίστευτα αρώματα στο γλυκό μας. Και επειδή τα λόγια είναι περιτά δοκίμασε χωρίς δεύτερη σκέψη να φτιάξεις σπίτι σου την πεντανόστιμη αυτή κερασόπιτα και στείλε μου τις εντυπώσεις σου το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 500 γραμ. κεράσια κομμένα στη μέση χωρίς τα κουκούτσια
  • 20 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 15 γραμ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 20 γραμ. βούτυρο ψυγείου σε κυβάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 ml παγωμένο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι ολικής άλεσης μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές ζάχαρη, το αλάτι, και την κανέλα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το παγωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε επιπλέον το νερό σιγά σιγά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη μας.

Βήμα 4

Τέλος αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 5

Μέχρι η ζύμη μας να ξεκουραστεί εμείς σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 6

Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο το οποίο μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα και περιχύνουμε το μείγμα του μπόλ.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 8

Σερβίρουμε την πίτα μας είτε ζεστή είτε αφού κρυώσει λιγάκι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή