Αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά

2015-06-11
Αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για τα αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά που είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι σαν μπαστουνάκια. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια πολύ απλή πρόταση καθώς περιέχουν λίγα και κλασικά υλικά τα οποία τα ενώνουμε σαν ζύμη, τα ετοιμάζουμε και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σου προτείνω να φτιάξεις αυτά τα αμυγδαλωτά και να τα δοκιμάσεις. Εγώ προσωπικά τα τρώω συνήθως τις απογευματινές ώρες με τον καφέ μου. Όταν τα δοκιμάσεις στείλε μου τη γνώμη σου και ότι διευκρίνιση χρειαστείς σχετικά με την παρακάτω συνταγή. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 125 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 50 γραμ. αλεύρι
  • λάδι
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ένα κουταλάκι κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, το κονιάκ, το βούτυρο κια τα δουλεύουμε καλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι για να πήξει η ζύμη.

Βήμα 4

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και την πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, όσο ένα δάχτυλο.

Βήμα 5

Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Βήμα 6

Όταν ροδοψηθούν τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε, καθώς είναι ζεστά, στη ζάχαρη με την κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή