Αμυγδαλωτά Θεσσαλονίκης με ασπράδια

2015-05-08
Αμυγδαλωτά Θεσσαλονίκης με ασπράδια
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα βρεις μια νοστιμότατη και πολύ απλή και διαφορετική συνταγή για να μαγειρέψεις τα αμυγδαλωτά Θεσσαλονίκης με ασπράδια όπως τα έφτιαχνε η γυναίκα του κολλητού του άντρα μου που έχει καταγωγή από την μαγευτική Θεσσαλονίκη. Είναι μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για αμυγδαλωτά που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς περιέχει ελάχιστα υλικά, είναι γρήγορη και πολύ απλή. Ουσιαστικά φτιάχνουμε ένα μείγμα από αμύγδαλα, ασπράδια και ζάχαρη άχνη, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και την ψήνουμε στο φούρνο. Είναι ιδιαίτερα νόστιμη πρόταση την οποία σου συνιστώ να δοκιμάσεις, ιδιαίτερα αν είσαι αρχάριος στο θέμα των γλυκών και της μαγειρικής, και να μου στείλεις οποιεσδήποτε απορίες ή τυχόν ερωτήσεις δημιουργηθούν στην πορεία. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 12 ασπράδια χωριάτικων αυγών
  • 300 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και περασμένα σε μηχανή αμυγδάλου

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και λίγη λίγη ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα κοπανισμένα αμύγδαλα.

Βήμα 2

Αφού το δουλέψουμε καλά, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε λίγο για να μην είναι ολοστρόγγυλα.

Βήμα 3

Μπήγουμε στην επιφάνεια των αμυγδαλωτών μας φετίτσες αμυγδάλου.

Βήμα 4

Στρώνουμε λαμαρίνα με λαδόχαρτο, τοποθετούμε από πάνω τα αμυγδαλωτά και τα ψήνουμε σε μέτριο για 15 λεπτά περίπου (ο φούρνος πρέπει να είναι έτοιμος, δηλ. καυτός).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή