Αμυγδαλωτά Κυθήρων με δραγάντε

2015-06-03
Αμυγδαλωτά Κυθήρων με δραγάντε
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 9:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 9:40 h

Μια πολύ διαφορετική και ιδιαίτερα γευστική πρόταση για αμυγδαλωτά Κυθήρων με δραγάντε θα βρεις παρακάτω. Πρόκειται για μια από τις πιο σύνθετες και περίεργες συνταγές για αμυγδαλωτά που σου έχουμε προτείνει καθώς είναι πολύ παλιά συνταγή και για να ολοκληρώσεις και να φτιάξεις τα αμυγδαλωτά αυτά θα χρειαστείς πάνω από 2 μέρες. Βέβαια τα φτιάχνουμε με τρόπο τέτοιο που κρατάνε για πολύ καιρό, έως και ένα χρόνο. Πέραν από τα κλασικά υλικά, περιέχουν κανελογαρύφαλλα και δραγάντε και αν θέλεις γλυκό το οποίο να σου μείνει για να το καταναλώνεις όποτε θέλεις, αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις.

Υλικά

  • μισό κιλό αμύγδαλα
  • μισό κιλό μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 100 γραμ. δραγάντε (πουλιέται στα φαρμακεία)
  • 2 κιλά ζάχαρη άχνη
  • κανέλα και γαρύφαλλα αρκετά (ακοπάνιστα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το μέλι, μισό κιλό άχνη και τα κοπανισμένα κανελογαρύφαλλα.

Βήμα 2

Τα ανακατεύουμε και τα δένουμε μαζί με τα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα σε μηχανή.

Βήμα 3

Όταν τα υλικά γίνουν μία μάζα και ξεκολλούν από την κατσαρόλα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού τη ζύμη και επάνω για κοτσάνι βάζουμε ένα γαρύφαλλο ή ένα κομματάκι κανέλα.

Βήμα 5

Τα αφήνουμε έτσι στον αέρα μέχρι την επόμενη μέρα.

Βήμα 6

Από το βράδυ, βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό το δραγάντε να μαλακώσει.

Βήμα 7

Την επομένη ζυμώνουμε λίγο-λίγο ζάχαρη άχνη και δραγάντε, ανοίγουμε φυλλαράκια, ντύνουμε με αυτά τα αχλαδάκια και τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη να πιούν αρκετή.

Βήμα 8

Ένα ένα που τελειώνουμε, το τοποθετούμε σε ταψί με τη σειρά.

Βήμα 9

Όταν τελειώσουν όλα, τα αφήνουμε μία μέρα να στεγνώσουν καλά.

Βήμα 10

Τα φυλάμε σε κουτιά και αν θέλουμε τα διατηρούμε περισσότερο από χρόνο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή