Αμυγδαλωτά Μυτιλήνης Λέσβου με γεύση λεμόνι

2015-05-14
Αμυγδαλωτά Μυτιλήνης Λέσβου με γεύση λεμόνι
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω παρακάτω μια εξαιρετική και διαφορετική νησιώτικη πρόταση για αμυγδαλωτά Μυτιλήνης Λέσβου με γεύση λεμόνι όπως τα φτιάχνει η μητέρα της γειτόνισσας μας που είναι από την Λέσβο. Με μια απλή βάση που περιέχει μαρέγκα από ασπράδια αυγού και ζάχαρη άχνη, καθώς και με αρκετά αμύγδαλα και ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε αμυγδαλωτό, η συνταγή αυτή είναι από τις νοστιμότερες προτάσεις για αμυγδαλωτά που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Σου συνιστώ να την φτιάξεις και να την σερβίρεις σαν δεκατιανό ή απογευματινό σνακ με τον καφέ σου και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου αφού τις δοκιμάσεις. Μην ξεχνάς πως μπορείς να μου στείλεις κάθε διευκρινιστική ερώτηση ή απορία σου προκύψει κατά την εκτέλεση ή ανάγνωση των βημάτων της συνταγής αυτής καθώς και αν κάνεις οποιαδήποτε παραλλαγή στα υλικά της συνταγής. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 330 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 230 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • λίγα αμύγδαλα ολόκληρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε τα αμύγδαλα από τη μηχανή και τα κόβουμε πολύ ψιλά.

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε λεκάνη εμαγιέ, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ανθόνερο, το λεμόνι και τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν.

Βήμα 4

Στο τέλος, ρίχνουμε τα ασπράδια, χτυπημένα μαρέγκα σφιχτή και ξανά δουλεύουμε το μίγμα της ζύμης.

Βήμα 5

Παίρνουμε λίγη - λίγη ζύμη και την πλάθουμε σε στρογγυλά κομμάτια ή στο σχήμα των εργολάβων.

Βήμα 6

Βάζουμε στο καθένα από ένα αμύγδαλο και τα τοποθετούμε σε ταψί, αφού πρώτα στρώσουμε ένα λαδόχαρτο.

Βήμα 7

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 8

Όταν τα βγάλουμε, έχουμε λίγο ανθόνερο σε μπώλ, βρέχουμε το λαδόχαρτο καλά και ξεκολλάμε τα αμυγδαλωτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή