Αμυγδαλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και κρέμα

2015-05-04
Αμυγδαλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και κρέμα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια καταπληκτική Πολίτικη σπεσιαλιτέ για αμυγδαλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και κρέμα σου παρουσιάζω παρακάτω που για μένα είναι από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές για αμυγδαλόπιτα που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Η βάση της είναι το παξιμάδι μαζί με τα κλασικά υλικά της πίτας, η γέμιση της είναι σοκολατένια και από πάνω έχει την κρέμα. Στο τέλος την γεμίζουμε με αμύγδαλα όπως και τις συνηθισμένες αμυγδαλόπιτες. Η ένωση όλων των παραπάνω υλικών είναι που δίνει αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα το οποίο μπορείς να το απογειώσεις ακόμα περισσότερο προσθέτοντας και σιρόπι σοκολάτας, είτε στο κάθε κομμάτι ξεχωριστά, είτε από πάνω σαν γλάσο. Σου εύχομαι να απολαύσεις την συνταγή όσο την απολαμβάνω εγώ και θα ήθελα τις εντυπώσεις σου όταν την δοκιμάσεις. Καλό μαγείρεμα.

Υλικά

  • 350 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας παξιμάδι τριμμένο
  • Για την κρέμα:
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • 250 γραμ. σοκολάτα τριμμένη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 170 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • αμύγδαλα ασπρισμένα για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στη λεκάνη τους κρόκους με τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε κατόπιν τα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα, το τριμμένο παξιμάδι και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί, το πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και αδειάζουμε το μίγμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα.

Βήμα 5

Ώσπου να κρυώσει, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βήμα 6

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι ώσπου να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι.

Βήμα 7

Ρίχνουμε τη σοκολάτα τριμμένη και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ώσπου να ενωθεί με το σιρόπι.

Βήμα 8

Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους των αυγών καλά χτυπημένους και το φρέσκο βούτυρο χλιαρό.

Βήμα 9

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά ώσπου να γίνει μία στρωτή κρέμα.

Βήμα 10

Χωρίζουμε το ψημένο γλυκό στη μέση οριζοντίως, απλώνουμε τη μισή κρέμα στη μέση και από πάνω καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα.

Βήμα 11

Τη γαρνίρουμε με ασπρισμένα και καβουρδισμένα ολόκληρα ή μισά αμύγδαλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή