Αμυγδαλόπιτα εύκολη με αλεύρι και χωρίς σιρόπι

2015-04-28
Αμυγδαλόπιτα εύκολη με αλεύρι και χωρίς σιρόπι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια νοστιμότατη πρόταση για την αμυγδαλόπιτα εύκολη με αλεύρι και χωρίς σιρόπι θα βρεις παρακάτω που είναι μια πρόταση από το Ηράκλειο Κρήτης. Περιέχει χωριάτικο βούτυρο γάλακτος και μαγειρική σόδα, που την κάνουν ιδιαίτερα γευστική και αφράτη. Κατά τα άλλα είναι μια συνταγή διαφορετική από τις υπόλοιπες αμυγδαλόπιτες καθώς βασίζεται στις καλές πρώτες ύλες οι οποίες δίνουν και την γεύση της και για αυτό το λόγο στην προτείνω να την φτιάξεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Μην ξεχνάς πως για οποιαδήποτε διευκρίνιση προκύψει, μπορείς να μου στείλεις στον χώρο των σχολίων κάτω από τα βήματα περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 8 αυγά ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένο και ψιλοκοπανισμένο αμύγδαλο
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι ταρταρικό οξύ

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το γάλα (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και το ταρταρικό οξύ), το αλεύρι σιγά-σιγά, το αμύγδαλο και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί να γίνει ένα λείο μίγμα.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά της ώρας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή