Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή αφρατη με σιμιγδάλι και χωρίς αλεύρι

2015-04-30
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή αφρατη με σιμιγδάλι και χωρίς αλεύρι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια καταπληκτική και διαφορετική συνταγή για αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή αφράτη με σιμιγδάλι και χωρίς αλεύρι θα βρεις παρακάτω. Είναι μια μικρασιάτικη σπεσιαλιτέ που δεν περιέχει αλεύρι αλλά η βάση της είναι η σιμιγδάλι. Η νόστιμη γεύση της παράγεται από τα κλασικά υλικά που συνθέτουν μια από τις πιο εύκολες συνταγές για αμυγδαλόπιτα που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Το σιρόπι που προσθέτουμε στο τέλος είναι αυτό που απογειώνει την γεύση της συνταγής την οποία και σου προτείνω να φτιάξεις και να δοκιμάσεις και στη συνέχεια να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 500 γραμ. βούτυρο
  • 18 αυγά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • μισό κιλό αμύγδαλα
  • 1 κιλό σιμιγδάλι
  • Για το σιρόπι :
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών να γίνουν σαν αλοιφή.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα ασπράδια (μαρέγκα) και τελευταία τα αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα και καθαρισμένα, δουλεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βήμα 3

Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί, το στρώνουμε να γίνει ισόπαχο και το ψήνουμε στο φούρνο.

Βήμα 4

Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και το κόβουμε μπακλαβωτά κομμάτια.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι με το 1 κιλό ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και περιχύνουμε με αυτό όπως είναι καυτό το κρύο γλυκό.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε το ταψί με ένα καθαρό λευκό πανί και το αφήνουμε να πιεί το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή