Αυγά ποσέ σε σακουλάκι για πρωινό σε νερό

2015-06-07
Αυγά ποσέ σε σακουλάκι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Παρακάτω σου παρουσιάζω έναν εναλλακτικό τρόπο για να μαγειρέψεις αυγά ποσέ σε σακουλάκι για πρωινό σε νερό, που μπορεί μεν να είναι λίγο πιο χρονοβόρος, αλλά προσδίδει εξαιρετική εμφάνιση στο τελικό μας αποτέλεσμα. Η βασική του διαφορά με την κλασική τεχνική που χρησιμοποιούμε συνήθως για τα ποσέ είναι πως μαγειρεύουμε το αυγό συσκευασμένο μέσα σε μεμβράνη. Ακολούθησε βήμα βήμα τις οδηγίες μου και δημιούργησε σε λίγα μόλις λεπτά τα πιο νόστιμα και πετυχημένα αυγά ποσέ και για όποια απορία προκύψει μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στον προβλεπόμενο χώρο που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας αυτής. Στείλε μου και την γνώμη σου όταν δοκιμάσεις τον τρόπο που φτιάχνω αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • αυγά φρέσκα
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε ένα σχετικά μεγάλο κομμάτι μεμβράνης, το οποίο έχουμε κόψει, σε ένα φλιτζάνι ή ένα μπόλ και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

Βήμα 2

Πιάνουμε τις άκρες της μεμβράνης και τις δένουμε προσεχτικά εγκλωβίοζντας το αυγό μας σε ένα είδος σακουλάκι.

Βήμα 3

Σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό νερό ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας ξύδι και το αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 4

Αφού έλθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σακουλάκι με το αυγό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά αν θέλουμε να είναι πιο ζουμερός ο κρόκος ή 3-4 λεπτά αν τον θέλουμε λίγο πιο σφιχτό.

Βήμα 5

Αφαιρούμε το σακουλάκι με τρυπητή κουτάλα και ανοίγουμε.

Βήμα 6

Το αυγό ποσέ μας είναι έτοιμο!

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή