Αυθεντική συνταγή για Cinnamon rolls με σφολιάτα (ρολά κανέλας)

2016-01-11
Cinnamon rolls με σφολιάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα γλυκά σιγά σιγά αρχίζουν και αποκτούν την τιμητική τους στο σπίτι για αυτό και εγώ σου παρουσιάζω μία απίθανη συνταγή για πεντανόστιμα και λαχταριστά cinnamon rolls με σφολιάτα που θα τους ξετρελάνουν όλους με το άρωμα και τη γεύση τους. Η διαδικασία καθώς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω είναι απλά και οικονομικά καθώς ιδίως τέτοιες ημέρες έχουμε ανάγκη όλοι μας από λίγη ξεκούραση και όχι από ατελείωτες ώρες στην κουζίνα. Αφού χτυπήσουμε λοιπόν όλα τα υλικά για τη ζύμη σφολιάτας στο μίξερ και ανοίξουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο τότε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την κανελοζαχαρένια γέμιση και τυλίγουμε με τα χέρια μας σε ρολό και κόβουμε φετούλες που τις ψήνουμε στο φούρνο. Τόσο απλά μέσα σε λίγη ώρα θα έχει μοσχομυρίσει το σπίτι μας κανέλα και πλημμυρίσει από υπέροχες γεύσεις. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα πάμε να φτιάξουμε τη ζύμη σφολιάτας, αναμειγνύοντας με τα χέρια μας σιγά σιγά όλα μαζί τα υλικά σε μία λεκανίτσα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.

Βήμα 2

Όταν δούμε ότι κολλάει πολύ στα χέρια μας και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε, τότε αλευρώνουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι τελικά να δημιουργηθεί μάι εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη ζύμη σε μία μεμβράνη κλειστή για λίγη ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βήμα 4

Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα φύλλο σχήματος παραλληλογράμμου και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.

Βήμα 5

Στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες των 4 εκατοστών με το μάτι.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 7

Αν θέλουμε μπορούμε το ρολό να το τοποθετήσουμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη προτού το κόψουμε σε φέτες προκειμένου να μας διευκολύνει στο κόψιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή