Αχλάδια κρασάτα γλυκά βρασμένα σε γλυκό κόκκινο κρασί

2015-04-17
Αχλάδια κρασάτα γλυκά βρασμένα σε γλυκό κόκκινο κρασί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια φανταστική πρόταση για να φτιάξεις τα αχλάδια κρασάτα γλυκά βρασμένα σε γλυκό κόκκινο κρασί όπως τα έφτιαχνε η μακαρίτισα η γιαγιά μου και τα περιγράφει στο τετράδιο που κρατούσε τις συνταγές της. Η πρόταση αυτή είναι μια κλασική πρόταση για αχλάδια σαν γλυκό από κουζίνα της γιαγιάς. Επί της ουσίας η συνταγή βασίζεται στα βρασμένα αχλάδια με γλυκό κρασί και το γευστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και λίγο λεμονάκι για να σπάει η γεύση, είναι μοναδικό. Σου προτείνω να μαγειρέψεις αυτό το γλυκό και να μου στείλεις φυσικά την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου από το τελικό αποτέλεσμα. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 4 ποτήρια κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 6 μεγάλα αχλάδια

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το κρασί, το χυμό του λεμονιού και τα γαρύφαλλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα μικρή.

Βήμα 2

Τα ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.

Βήμα 3

Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρουν βράση.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά στη μέρη, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρασί, που θα έχει εξατμιστεί λίγο, και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βήμα 5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, έτσι που το σιρόπι να σιγοτρέμει και τα αφήνουμε να βράσουν 1/4 της ώρας.

Βήμα 6

Πρέπει να είναι μαλακιά, χωρίς να λιώσουν.

Βήμα 7

Σερβίρουμε κρύα αφαιρώντας τα γαρύφαλλα από το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή