Αχλάδι γλυκό του κουταλιού

2015-04-10
Αχλάδι γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:10 h

Σου στέλνω μια νοστιμότηατη συνταγή για να φτιάξεις αχλάδι γλυκό του κουταλιού όπως το φτιάχναμε παλιά στο Βόλο. Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και αρκετά συνηθισμένη για γλυκό του κουταλιού καθώς περιέχει τα αχλάδια που είναι η βάση της συνταγής και τα οποία δένουν με την βανίλια και την ζάχαρη και χρησιμοποιούμε το λεμόνι για να σπάσουμε την γλυκήτητα στη γεύση και να δώσουμε έναν πιο ήπιο τόνο στο τελικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε την πρόταση και μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό αχλάδια μικρά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • 2 χαρτάκια βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε μικρά αχλαδάκια, τα πλένουμε καλά και καθαρίζουμε γύρω-γύρω τη φλούδα.

Βήμα 2

Με μυτερό μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βήμα 3

Αν τα αχλάδια είναι μεγαλύτερα, τα κόβουμε στη μέση και τότε είναι ευκολότερο να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, τα βάζουμε στη λεκάνη με νερό, 2 κουταλιές σούπας λεμόνι και τα αφήνουμε 2-3 ώρες για να σφίξουν.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό και τη μισή ζάχαρη να μισοβράσουν.

Βήμα 6

Ρίχνουμε κατόπιν την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το γλυκό να δέσει.

Βήμα 7

Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας.

Βήμα 8

Αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε βάζο.

Αν έφτιαξες το αχλάδι γλυκό του κουταλιού, στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή