Βασιλόπιτα κεικ με λευκό γλάσο

2015-12-29
vasilopita-me-leuko-glaso
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα. Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν με γρήγορους ρυθμούς και το έθιμο της Πρωτοχρονιάς φέρνει μαζί του το παραδοσιακό γλυκό όλων που δεν είναι άλλο από την αγαπημένη μας βασιλόπιτα που περιμένουν μικροί και μεγάλοι για να δουν τον τυχερό του νέου χρόνου κερδίζοντας το πολυπόθητο φλουρί. Φέτος τα Χριστούγεννα πρωτοτυπίστε και φτιάξτε μόνη σας τις ωραίες στολισμένες βασιλόπιτες που βλέπουμε στα ζαχαροπλαστεία και μας τρέχουν τα σάλια. Μία πολύ ωραία πρόταση για τη βασιλόπιτα σας φέτος είναι η βασιλόπιτα με λέυκό γλάσο. Καθόλου δύσκολο και με αποτελέσματα που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν. Το γλάσο προέρχεται από την ιταλική λέξη glassare που σημαίνει γλασσάρω. Βασικό συστατικό του είναι τα ασπράδια αυγών και δίνει μία πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη νότα στην βασιλόπιτά μας. Μία συνταγή που σας αφήνει για μία ακόμη φορά να αυτοσχεδιάσετε και τη στολίσετε όπως εσείς θέλετε. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει για μία ακόμη φορά. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 500γρ φαρίνα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • Για το λευκό γλάσο:
  • 1 βανίλια
  • 2 ασπράδια απο αυγά
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 370 γραμ. άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μόλις το μίγμα αφρατέψει, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τη φαρίνα και συνεχίζουμε το καλο ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, περιχύνουμε το μίγμα της βασιλόπιτας μας μέσα, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Γλάσο: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, τα ασπράδια αυγού και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 5

Τέλος μόλις το μίγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω από τη ψημμένη βασιλόπιτά μας.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή