Βασιλόπιτα με φρουί γλασέ και χυμό πορτοκαλιού

2015-12-31
Βασιλόπιτα με φρουί γλασέ
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και όλες εμείς αγαπημένες μου φίλες σκεφτόμαστε ήδη τι καλό θα μαγειρέψουμε προκειμένου να ευχαριστήσουμε στο έπακρο τους φίλους, τους συγγενείς και τους αγαπημένους μας εκείνες τις άγιες ημέρες. Κυρίαρχο κομμάτι λοιπόν του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού είναι εκτός από την πεντανόστιμη γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο συνηθίζεται να φτιάχνεται στο σπίτι, η παραδοσιακή βασιλόπιτα. Επειδή χρόνια λοιπόν τώρα παιδευόμουν με τις ώρες στην κουζίνα μέχρι να πετύχω την τέλεια βασιλόπιτα σήμερα θα σας παρουσιάσω την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα με φρουί γλασέ που μου έλυσε τα χέρια. Τα παιδιά μου λατρεύουν τα φρουί γλασέ για αυτό και τα ενέταξα στην συνταγή ωστόσο εσείς μπορείτε να μην τα χρησιμοποιήσετε. Κατά τα λοιπά τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, τα χτυπάμε με προσοχή και τη σωστή σειρά στο μίξερ και ψήνουμε. Φυσικά δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί σε τυχαίο σημείο ενώ αφού ψηθεί σχηματίζουμε τη χρονιά που μπαίνει πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη. Εύχομαι καλή χρονιά με πολλά και καλά μαγειρέματα.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. καρύδια αλεσμένα
  • 250 γραμ. φρουί γλασέ
  • 1/2 κούπα κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε να χτυπάμε τα υλικά μας στον κάδο του μίξερ αρχίζοντας με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Αφού αυτά χτυπηθούν καλά και γίνουν μία κρέμα, συνεχίζουμε με τους κρόκους των αυγών και αφού ομοιογενοποιηθούν και αυτοί τότε προσθέτουμε στον κάδο τη βανίλια, το αλάτι και τη σόδα αφού την έχουμε πρώτα διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά ενώ μετά από μερικά λεπτά χτυπήματος ρίχνουμε και το κονιάκ μαζί με τα καρύδια.

Βήμα 4

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και το μείγμα μας έχει ομοιογενοποιηθεί εντελώς, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ δημιουργώντας μία μαρέγκα την οποία και θα ενσωματώσουμε με αργές, κυκλικές κινήσεις στο μείγμα που φτιάξαμε προηγουμένως.

Βήμα 5

Τελευταία κίνηση μας είναι να προσθέσουμε στο τελικό μας μείγμα και τα φρουί γλασέ πριν μεταφέρουμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και τοποθετήσουμε το φλουρί σε ένα τυχαίο σημείο.

Βήμα 6

Ψήνουμε τη βασιλόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 7

Μόλις βγει από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Βήμα 8

Καλή χρονιά και του χρόνου!

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή