Βιενέζικη βασιλόπιτα με ινδοκάρυδο

2015-12-26
vienezikh-vasilopita
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Καλημέρα αγαπητές μου φίλες. Ελπίζω να περνάτε όμορφα τις γιορτινές αυτές μέρες, με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Τα αρώματα άλλωστε των Χριστουγέννων δεν μας δίνουν περιθώριο να επιλέξουμε κάτι άλλο. Μας έχουν φτιάξει την διάθεση στο έπακρο, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε ό,τι μας ταλαιπωρεί, να δούμε το αύριο με αισιοδοξία, αλλά και να δημιουργήσουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να τα ικανοποιήσουμε. Και τα Χριστουγέννα δεν είναι όμορφα χωρίς τα λατρεμένα γλυκά. Σήμερα λοπόν σας έχω μία πολύ νόστιμη σύνταγη για το αγαπημένο γλυκό της πρωτοχρονιάς. Βιενέζικη βασιλόπιτα προτείνουμε λοιπόν για εκείνη την υπέροχη μέρα που θα είστε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ιδιαιτερότητα της βασιλόπιτας είναι η ινδική καρύδα που προέρχεται από το δέντρο cocos nucifera και προσφέρει στον οργανισμό μας πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Μία πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα λοιπόν που εκτλος από υπέροχη γεύση μας χαρίζει αρκετά οφέλη στον οργανισμό μας. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 Βιτάμ
  • 1 γιαούρτι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 3-4 βανιλέτες
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ. σ. ινδική καρύδα
  • 4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
  • 4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 4 κ. σ. αμυγδαλόψιχα
  • 4 κ. σ. καρυδόψιχα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τις βανιλέτες, τα ξύσματα, πορτοκαλιού και λεμονιού και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε εναλάξ το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το αλεύρι και μόλις ρίξουμε όλο το αλέυρι στο μίξερ, σταματάμε να χτυπάμε, προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, την τριμμένη κουβερτούρα, τις σταφίδες, την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Τέλος παίρνουμε μία φόρμα την αλευρώνουμε, τη βουτυρώνουμε, περιχύνουμε με το μίγμα της πίτας, βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45-60 λεπτά.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή